Program osposobljavanja za poslove u zanimanju barmen i sommelier

Hrvatska ugostiteljska industrija u posljednje vrijeme nastoji dostići i održati globalno nametnute standarde neophodne za daljnji razvoj. U ugostiteljskim objektima javila se veća potražnja za kadrom koji posjeduje specijalizirana znanja i vještine zbog nametnutih globalnih trendova koji diktiraju smjer razvoja. Program osposobljavanja za poslove u zanimanju barmen i sommelier  namijenjen je polaznicima koji žele steći nove ili unaprijediti ranije stečene kompetencije.

Početak programa: 1. ožujka

Trajanje programa:  135 sati

Teorijska nastava se održava u prostorijama POU Obzor na adresi  Kopilica 21a, 21000 Split , a praktična nastava organizirana je u ugostiteljskim objektima Martinis Marchi (Otok Šolta), Mašković Han  (Pakoštane) ili Fabrique/ Terminal F (Split).

Za polaznike programa pokriveni su  troškovi prijevoza i noćenja, liječničkog i sanitarnog pregleda, izdavanja sanitarne iskaznice, radne odjeće i obuće. Polaznici će dobiti priručnik Učilišta iz odabranog područja. U sklopu programa organizirano je  putovanje do lokalnih proizvođača hrane u Splitsko-dalmatinskoj i Zadarskoj županiji te gastroprezentacije na lokacijama:  Maškovića Han, Martinis Marchi i  Fabrique / Terminal F

Uvjeti upisa u program:

  • status: nezaposlen/a (potvrda HZZ-a ili potpisana izjava da niste u radnom odnosu)
  • prebivalište/boravište na području Republike Hrvatske
  • manje od 25 godina / više od 54 godine starosti

Vrijeme provedbe:  ožujak 2019.

Završetkom programa  polaznik će steći znanja i vještine za poslove u zanimanju barmen i sommelier uključujući znanja o poslovima ugostiteljskog posluživanja, komunikaciju s gostima prema poslovnom bontonu, izvršavanje osnovnih poslova ugostiteljskog posluživanja te osposobljavanje za primjenu higijenskih mjera i zaštite na radu.

Zainteresirani se mogu prijaviti putem online PRIJAVNICE na našoj web stranici ili e-maila: info@ucilisteobzor.com, pri čemu je potrebno navesti sljedeće podatke: ime i prezime, kontakt, godine i odabrani program.
 

Veselimo se Vašem dolasku!